Wat is het belang van een goed bed?

Een bed is ontzettend belangrijk voor je dagelijkse rust. Je slaapt gemiddeld zo’n 100 dagen per jaar. Dus het is ook van groot belang dat je bed goed is, zodat je geen last krijgt van je rug of andere lichamelijke gedeeltes. Maar waar moet je dan rekening mee houden, als je een bed wilt halen. En hoe zorg je ervoor dat je bed goed blijft?

Tip: Ga voor goed advies eens naar Boonman Bedden in Schijndel.

Goede lichaamsondersteuning = goed ontspannen

Zoals ik al had aangegeven, maak je ontzettend veel tijd door in je bed. Een bed is de plek waar je je rust kunt pakken, zowel mentaal als lichamelijk. Kussens spelen ook een ontzettend groot belang bij het ontspannen. Daarom moet je er ook voor zorgen dat je beschikking hebt over een goed kussen. De hele dag zijn je spieren en je pezen bezig, daarom moet je ervoor zorgen dat je lichaam ’s nachts kan ontspannen. Als je pezen en spieren niet genoeg kunnen rusten zal je de volgende dag last hebben van krampen.

Warmtebeleving

Tijdens je slaap koelt je lichaam erg af. Daarom is het van groot belang dat je genoeg warmte moet hebben, zodat je niet onderkoeld raakt. Je moet er ook weer niet voor zorgen dat het te warm wordt op je kamer. Dit kan ook weer zorgen voor lichamelijke klachten. De ideale slaapkamer temperatuur is tussen de 16 en 18 graden. Een matras kan daar ook zeker bij helpen, een goed ventilerend matras zorgt er namelijk voor dat je het niet te warm krijgt. Want als je je warmte kwijt moet raken doormiddel van zweten, kost dat ook weer energie.

Hygiëne

Ook voor de hygiëne is het belangrijk om een goed bed te hebben. Je lichaam verliest ’s nachts namelijk vocht. Een goed matras zorgt er voor dat dat vocht goed opgevangen wordt. Maar toch moet je er zelf ook wat voor doen. Zorg er daarom voor dat je je kamer zo stofvrij mogelijk houdt en lucht je matras elke ochtend even goed door. Dit zal ervoor zorgen dat je bed weer helemaal fris is.