Waarom is hydratatie belangrijk voor je huid?

Naarmate we ouder worden, krijgen we vervelend genoeg vaak steeds meer rimpels. Onze gladde huid, die we jaren geleden hadden, is dan voor de meesten wel verleden  tijd. Toch zijn er een aantal handige tips, die ervoor kunnen zorgen dat je huid langer mooi blijft. Het juist hydrateren is daar een van. Hoe dit precies werkt, waarom het belangrijk is en hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

Celregeneratie

Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit cellen. Op het moment dat we een wondje hebben, dan maakt ons lichaam nieuwe cellen aan om het wondje en dus de huid te herstellen. Om dit proces te kunnen bespoedigen, heeft het vocht nodig. Door je lichaam continu te voorzien van voldoende vocht, zul je merken dat het herstel vele malen sneller gaat, dan wanneer je weinig tot geen vocht binnenkrijgt. Wen jezelf daarom dus ook aan om naast de juiste crèmes, ook te zorgen voor het drinken van voldoende water. Niet voor niets is het advies dan ook om dagelijks minimaal 2 liter water te drinken. Aangezien onze huid ons grootste orgaan is, is het dus ook niet zo vreemd dan hydratatie essentieel is.

Maak gebruik van moisturisers

Of het nu om een dag- of nachtcrème gaat, het is belangrijk te kiezen voor moisturisers. Dit zijn namelijk speciaal ontwikkelde crèmes, die ervoor zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft. Dit zorgt ervoor dat je uit niet kan uitdrogen en beschermt de huid ook direct tegen bijvoorbeeld kou of droge lucht. Niet voor niets dus dat vrijwel alle grote merken werken met een hydraterende crème, om zo de huid langer mooi te houden.

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je kiest voor een hydraterende crème is het van belang dat je weet wat je huid nodig heeft. Zo zal een droge huid doorgaans andere crèmes behoeven, dan wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met acne. Je kunt je wel voorstellen dat een te vette crème bij een acne huid nu niet bepaald handig is en kan zorgen voor het verergeren van het probleem. Laat je bij twijfel daarom dus ook altijd informeren door bijvoorbeeld een dermatoloog. Ga je naar een gerenommeerde winkel, dan zijn de medewerkers in de meeste gevallen ook gespecialiseerd in het doen van een huidanalyse.