Waarom fietsen naar het werk? 5 voordelen!

Ondanks het feit dat er meer fietsen dan mensen in Nederland zijn gaan nog altijd veel mensen met de auto naar het werk. Het pakken van de fiets om naar het werk te gaan heeft vele voordelen. Benieuwd naar de grootste voordelen? Lees in dit artikel welke voordelen fietsen naar het werk heeft en waarom fietsstimulering interessant is.

Voordeel 1. Gezond

Bewegen is natuurlijk hartstikke goed voor je gezondheid. Dat weet iedereen, echter bewegen veel mensen nog altijd te weinig. Zeker mensen met een kantoorbaan bewegen per dag te weinig. Dagelijks 30 minuten bewegen is de norm. Fietsen naar het werk is dan ook een ideale manier om aan je dagelijkse beweging te komen.

Door voldoende te bewegen verklein je de kans op hart- en vaatziekten, darmkanker, hoge bloeddruk en diabetes. Het tweede voordeel is dat dagelijks bewegen overgewicht tegengaat. Met de fiets naar het werk zorgt ervoor dat je gewicht op peil blijft of je zelf gewicht gaat verliezen. Tot slot is voldoende lichaamsbeweging enorm goed voor je gewrichten, spieren en botten.

Voordeel 2. Goed voor het milieu

Wanneer er meer mensen zouden fietsen naar het werk dan zou dat zorgen voor minder uitlaatgassen, minder brandstofverbruik, minder files en minder parkeerproblemen. De fiets naar het werk pakken is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu.

Voordeel 3. Minder reistijd

Woon jij in of vlakbij de stad waarin je werk? Dan is het in verband met de files lastig inschatten hoe laat je op je werk bent. De ene dag ben je netjes op tijd en de andere dag net iets te laat. Elke dag is de verkeersdrukte weer anders. Door fietsen naar het werk bespaar je reistijd en weet je precies hoe lang je er ongeveer over doet

Voordeel 4. Voordelig voor werkgevers

Wist je dat fietsende werknemers aantrekkelijk zijn voor werkgevers? Fietsen naar het werk betekent niet alleen vitalere, gezondere en milieubewustere werknemers, maar dit biedt ook voordelen in de vorm van het fietsplan. Lees meer hierover op GoVelo.

Voordeel 5. Kostenbesparend

Op de fiets naar het werk bespaart in je reiskosten. Fietsen naar het werk scheelt onderhoudskosten van je auto en brandstofkosten. Voor werknemers die met het openbaar vervoer naar het werk komen scheelt fietsen in de kosten voor het OV.