Waarom en wanneer vitaminesprays kopen?

Een vitaminespray is – zoals de naam al zegt – een vitaminesupplement dat je kunt sprayen. In de mond. Ideaal voor iedereen die moeite heeft met het slikken van pillen of tabletten. Maar wanneer gebruik je een vitaminesupplement? En wat zijn nog meer de voordelen van vitaminesprays?

Wanneer een vitaminesupplement?

Om fit te blijven is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Op die manier krijgt je lichaam elke dag voldoende mineralen en vitamines binnen. Alleen lukt het lang niet iedereen om via voeding alle benodigde mineralen en vitamines binnen te krijgen. Wellicht lukt het jou bijvoorbeeld ook niet om elke dag gezond te eten. Of je merkt dat je lichaam tijdelijk wat meer ondersteuning nodig heeft dan dat je via voeding kunt bereiken. Een aanvulling met een supplement kan dan nuttig zijn.

Wat zijn de voordelen van een vitaminespray?

We noemden al het voordeel dat je met een vitaminespray geen tabletten of capsules hoeft te slikken. Dat is al voor velen een groot voordeel op zich. Maar er zijn meer pluspunten:

1. Goede opname van vitamines

Door verneveling van de vitamine in de mond, wordt het gelijk opgenomen in het mondslijmvlies. Je lichaam hoeft het dus niet verder nog een keer te verwerken. Het is dus direct werkzaam in je lichaam.

2. Ideaal voor onderweg

Ben je veel onderweg? Dan zijn de sprays zeker handig. Je hoeft geen flesje water mee te nemen. Gewoon even sprayen en klaar. Je dagelijkse dosis vitamines zijn weer binnen. En omdat het flesje van de spray zelf ook handig van formaat is, is er altijd wel ruimte in je tas of jas ervoor te vinden.

3. Vitaminespray heeft een lekkere smaak

Natuurlijk is je gezondheid ondersteunen de belangrijkste reden om vitaminesprays te kopen. Maar als je ze de spray in kwestie niet letterlijk en figuurlijk jouw smaak is, dan zul je het toch minder snel willen nemen. Veel vitaminesprays zijn dan ook te verkrijgen in een frambozen- of sinaasappelsmaak.

4. Geen ongewenste stoffen in de sprays

Eén van de bekende merken onder de vitaminesprays is Nutura. Deze sprays bevatten geen

bind, vulmiddelen of coatings of andere ongewenste stoffen, dit in tegenstelling tot de meeste pillen. Als je pillen gebruikt welke ook nog additieven en hulpstoffen bevatten, moet je lichaam deze ook zien te verwerken. Bij een Nutura spray weet je zeker dat je alleen de hoogste kwaliteit vitaminen en andere voedingsstoffen direct binnen krijgt.

Het belang van vitamines

Vitamines heeft een mens nodig voor een normale groei en ontwikkeling. Ook zijn ze goed voor een goede gezondheid. Je lichaam kan vitamines zelf niet of niet genoeg aanmaken. Wel kun je ze uit voeding halen en – als dat nodig is – uit supplementen. Een ander belangrijk supplement is Natrium. Dit maakt je lichaam ook niet zelf aan.

Wat kan een tekort aan vitamines doen?

Een tekort aan vitamines kan slecht uitpakken voor je gezondheid. Vitaminetekorten komen tegenwoordig in Nederland normaal gesproken bijna niet voor. Wel kun je een tekort krijgen als de opname van vitamines is verstoord. Bijvoorbeeld door ziekte.