Online psycholoog door beeldbellen steeds toegankelijker

Misschien ben je in behandeling bij een psycholoog. Dan heb je waarschijnlijk al ervaren dat het tijdens de Corona, het niet altijd even makkelijk is om afspraken door te laten gaan. Misschien zit je er ook wel aan te denken om psychische hulpverlening aan te vragen. Voor jou zelf is de tijd van Corona, niet het makkelijkste moment om dit te gaan regelen. Toch is het wel mogelijk. Wanneer je al in behandeling bent, of dit graag wilt, kun je terecht bij een psycholoog in Gouda. Deze psychologenpraktijk wil jou graag helpen doormiddel van online therapie. In dit artikel kun je lezen hoe online therapie werkt en met welke klachten je eventueel bij een psycholoog in Gouda terecht kan.

Psychische klachten komen steeds vaker voor

In de tijd van nu, hebben voornamelijk jongeren veel last van negatieve gedachtes en voelen ze zich niet fijn. Ook bij volwassenen komt dit steeds vaker voor. Er wordt gedacht dat dit komt, doordat de wereld steeds drukker wordt. Mensen hebben steeds vaker het gevoel dat ze aan bepaalde voorwaarden en verplichtingen moeten voldoen. Op deze manier kan je je heel onzeker voelen en gaat het communiceren met anderen lastiger. Daarnaast speelt energie ook een grote rol. Je hebt veel te doen op een dag; school, familie, werk, sociale contacten en noem het maar op. Wanneer mensen zich daarnaast ook nog veel zorgen maken en gaan piekeren, kan je lichaam of geest op gegeven moment niet meer tegen. Je kan dan een burn-out of een depressie krijgen.

Hulp tegen negatieve gedachtes en gevoelens

Wanneer je van jezelf herkent dat je energie minder wordt, dat je je veel zorgen maakt en dat je je minder fijn voelt, kan het een goed idee zijn om hier hulp voor te zoeken. Mensen die al een burn-out of depressie hebben moeten iets in hun leven veranderen, willen ze beter worden. Wanneer je een depressie of burn-out wilt voorkomen, moet je dit ook doen. Daarom is het helemaal niet gek of raar om al voordat de burn-out er is, hulp te zoeken. Je kan het beter voorkomen. Misschien vraag je jezelf af wat een psychologenpraktijk voor je kan doen om je beter te voelen. Een psychologenpraktijk kan je helpen met het zoeken naar de bron van je klachten. Misschien is dat wel de thuissituatie, je school, of geheel iets anders. Een psycholoog kan je dus helpen om er achter te komen waar het vandaan komt en wat je er aan kan doen. Wanneer je je bijvoorbeeld veel zorgen maakt, kan de psycholoog een luisterend oor bieden, met je meedenken om je problemen op te lossen en je tips geven om je vervolgens geen zorgen meer te maken. Want met zorgen maken schiet je niks op.

Online therapie

Veel mensen vinden het fijner om een psycholoog in Gouda, face to face te zien. Dit is heel begrijpelijk. Wanneer je dit dus zo ervaart, je bent niet de enige. Toch zitten er ook voordelen aan online therapie. Je hoeft bijvoorbeeld niet te reizen naar je bestemming. Zo hoef je niet perse uit Gouda te komen, wanneer je graag een behandeling wilt van de psycholoog in Gouda. Dat je niet hoeft te reizen, scheelt je ook weer tijd en energie. Voor de rest werkt de therapie eigenlijk precies hetzelfde als in het echt. Je zoekt een rustig plekje op en je kan dan met de psycholoog gaan videobellen. Natuurlijk kan alleen bellen ook, wanneer je dit zelf prettiger vindt. Een psychologenpraktijk is er voor je om je te helpen.