Online je gehoor testen

Wil jij een hoortoestel aanschaffen? Dan kan het goed zijn om eerst een gratis hoortest online te doen. Door het doen van een gratis hoortest online kun je bepalen of je een audicien zou willen bezoeken. Een gratis hoortest online geeft je namelijk een goede indicatie van hoe goed jouw gehoor is. Deze hoortest is erg makkelijk en snel te doen. Het duurt namelijk maar vijf minuten. Daarnaast kan het op een telefoon of op een laptop vanuit huis afgenomen worden. Het enige wat je er voor nodig hebt zijn oordopjes of een koptelefoon, het is namelijk niet mogelijk om de test af te nemen via de speakers. Door deze gratis hoortest online kun je bepalen of je een afspraak zou willen maken bij een audicien. Het is wel belangrijk om te weten dat een gratis hoortest online niet voldoende is voor een hoortoestel. Wil jij dus een hoortoestel aanschaffen, dan zal je altijd naar de audicien moeten gaan.

Het belang

Een goed gehoor is erg belangrijk. Er zijn steeds meer mensen die last hebben van gehoorschade. Bij een hoortoestel denken mensen vaak aan ouderen. Echter komt het steeds vaker voor dat jongeren een hoortoestel nodig hebben. Een groot deel van de mensen met gehoorschade hebben last van gepiep in hun oren. Wat ook vaak voorkomt is een zacht gebrom. Als je merkt dat je minder goed hoort als gewoonlijk is het goed om een test te doen. Juist daarom is het goed om een gratis hoortest online te doen. Er zijn erg veel sites die deze dienst aanbieden. Tijdens de test zal je met oordopjes of een koptelefoon de test afnemen vanuit huis. Tijdens deze test zal je meerdere video’s te zien krijgen. Als die video’s afgelopen zijn zal je moeten kiezen wat je zojuist gehoord hebt in de afgespeelde video’s. Op basis van de door jou gekozen antwoorden wordt er een indicatie gemaakt van jouw gehoor. Wat hierbij erg belangrijk is, is dat het gaat om een indicatie. Dit is dus niet een vervanging van een gehoortest die een audicien afneemt.

Hoortoestellen

Wil jij na de gehoortest een hoortoestel aanschaffen? Dan zal je eerst naar een audicien moeten. Je kunt namelijk niet een hoortoestel aanschaffen op basis van een gratis hoortest online. Een audicien zal een uitgebreide gehoortest afnemen. Na de gehoortest zal de audicien je informeren over de verschillende soorten hoortoestellen. Er zijn erg veel soorten hoortoestellen. Een audicien kan jou helpen om te kiezen voor de beste optie die voor jou geschikt is.