Ogen laseren om verschillende redenen

Jouw ogen zijn de opening tot de wereld. Je ziet de mensen die je liefhebt, je ziet hiermee de omgeving en maakt door middel van deze plaatjes allerlei herinneringen. Het is daarom extra vervelend als je hierin beperkt wordt. Ogen zijn ook erg gevoelig. Het meest voorkomende kwaaltje is het minder duidelijk worden van het zicht, aangeboren of bijvoorbeeld door ouderdom. Aan het verminderde zicht kun je vrij gemakkelijk iets laten doen. Ooglaseren is voor veel mensen de oplossing. In dit artikel lees je over deze techniek meer informatie.

Hoe gaat het laseren in zijn werk

Al het oog gelaserd gaat worden gaan hier eerst een aantal gesprekken aan vooraf. Natuurlijk moet er bepaald worden wat je wilt bereiken met het laseren en hoe dit allemaal te werk gaan. Eenmaal op de operatietafel wordt het oog verdooft met oogdruppels en maakt de dokter een incisie in de hoornvlies. Deze klapt hij open. Dit is nodig om hierna de laser zijn werk te laten doen op de juiste plek op het oog. 

Nadat het oog gelaserd is wordt het vlies weer hersteld met vaak oplosbare hechtingen.

Laseren van een oog met staar

Staar is vooral een ouderdomsziekte maar kan ook genetisch doorgegeven worden. Staar is het verouderen van het oog waardoor het zicht zeer troebel kan worden. Het is niet alleen erg vervelend, het kan ook steeds erger worden waardoor het zicht dus steeds meer vertroebelt en verslechterd. Laseren van het oog kan hierbij helpen. Vaak wordt er bij staar een combinatie gebruik van het vernieuwen van de lens en het weglaseren van eventuele overgebleven staar.

Hierbij wordt dus eerst de lens in het oog vervangen door een heldere lens. Overgebleven staar, ook wel na-staar genoemd, wordt dan na een aantal weken nog weg gelaserd.

Laseren bij slechter zicht

Het laseren van het oog kan tussen de sterktes tussen -10 en +4 en bij een cilinder van 7.50.

Het laseren gaat dan volgens standaardprocedures. Het is erg prettig om het oog te laseren bij slechter zicht. Hierdoor kunnen de lenzen vaak uit en hoeft u geen bril meer te dragen. Iedereen heeft een afwijking in het oog maar deze zijn zo minimaal dat dit normaal is en geen effect heeft op het zicht. Na het laseren van de ogen kun je dus weer vele malen beter zien. Wel kan het nog zo zijn dat je af en toe moet blijven laseren omdat door ouderdom het oog toch weer wat slechter gaat zien.