Nadelen van gember

Gember is een wortelknol die ontzettend gezond is. Hij wordt vooral gebruikt in de Aziatische keuken, bijvoorbeeld in spring rolls of in een wokschotel. Het is ook geschikt om thee van te trekken. Je hoeft slechts een stukje gember te raspen of een groter stuk plakken te snijden en kokend water toe te voegen. In een handomdraai heb je dan een heerlijke en gezonde thee. Gember is hartstikke gezond en dus super goed voor je. Dat betekent niet dat je hier elke dag heel veel van moet eten, want dat is dan weer niet zo goed voor je.

Gezondheidseffecten van gember

Gember heeft erg veel goede werkingen. Zo beschermt het je tegen hart- en vaatziekten en kanker. Het bevat enorm veel vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels. Het schijnt zelfs zo’n wondermiddel te zijn dat het ook vaak gebruikt wordt als medicijn. Of dit ook echt werkt, verschillen de meningen over. Zo wordt het gebruikt om de pijn te verlichten tijdens de menstruatie en het zou helpen bij de behandeling van ziektes zoals reuma of diabetes. Dit is is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Op zoek naar goede supplementen? Bij een drogist in de buurt vind je alles wat je nodig hebt.

Nadelen van gember

Zoals met bijna alles geldt ook bij gember: teveel van iets is nooit goed. Het past zeker wel in een gezond voedingspatroon, maar ga niet overdrijven. Je kunt een stuk verse gember tot je nemen, maar het is ook verkrijgbaar in poedervorm. Het is meer dan genoeg om dagelijks een eetlepel poeder of een klein stukje van een stronk gember te nemen. Wanneer je meer dan dit gebruikt, kun je namelijk problemen krijgen met je maag of je darmen. Als je teveel gember tot je neemt, kan het namelijk voorkomen dat je lichaam niet genoeg vocht kan produceren waardoor je uit kan drogen. Ook kun je slaperig, duizelig of verward raken wanneer je teveel gember neemt. Gelukkig heeft het een vrij scherpe smaak en zul je dus niet snel teveel hiervan innemen. Ook wanneer je een paracetamol inneemt, kun je beter geen gember eten. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam de paracetamol minder goed op kan nemen. Geniet dus van gember, maar met mate.