Koken voor bodybuilders

Als je je veel bezighoudt met fitness en bodybuilding moet je goed op je voeding letten. Het opbouwen van sterke grote spieren kost namelijk behoorlijk wat energie en daar moet je dus je voeding op aanpassen. Zeker bodybuilders die dag in dag uit aan gewichten trekken moeten goed eten om hun spieren optimaal te kunnen laten groeien. Veel bodybuilders gebruiken daar onder andere eiwitshakes voor maar de mens wil ook weleens iets anders. Hieronder bespreken we een aantal alternatieven voor eiwitshakes die je als bodybuilder kunt gebruiken.
Ben jij die eeuwige eiwitpoeder shakes ook een beetje zat en ben je eigenlijk op zoek naar iets anders? Dan is het een idee om te gaan koken met eiwitpoeder. Als je even goed zoekt, kun je verschillende recepten vinden waarin eiwitten zijn verwerkt.

Recept banaan pannenkoeken

Een voorbeeld van zo’n whey recept is banaan pannenkoeken. Om deze pannenkoek te kunnen bereiden moet je haverhout, 1 ei en 4x het eiwit van een ei, een beetje kaneel en stevia met elkaar mixen. Je krijgt dan het beslag waar je de pannenkoek mee gaat maken. Volgens maak je de pannenkoeken zoals je gewend bent en je hebt een heerlijke pannenkoek. Uiteraard kun je deze pannenkoeken ook met andere ingrediënten beleggen, zoals appel, spek, kaas enzovoorts. (Maar dat is natuurlijk minder gezond).

Veel eiwitten

Een ander recept dat ook lekker is met veel eiwitten is een calorie loze eiwit muffin. Een groot voordeel van dit recept is dat het snel klaar gemaakt is. Je mix 1 lepel cacaopoeder, stevia, 1 schepje eiwitpoeder, kaneel en een ei met elkaar. Vervolgens die je de mix in de magnetron op de maximale stand voor 20 seconden te zetten. Daarna probeer je hem nog een keer te mixen. Als de mix naar je zin is, doe je de mix in een muffin bekertje en deze zet je nog een keer 10 tot 20 seconden in de oven. Als de muffin nu gerezen is, dan is deze goed voor consumptie. Mocht dit niet het geval zijn, dan zet je de mix nog een paar minuten in de oven. Let er wel op dat het niet te droog wordt. Een droge muffin is namelijk niet echt lekker om te eten.

Meer recepten met eiwit

Zo zijn er nog vele andere recepten op het internet te vinden. Dus als je de shakes echt zat bent, heb je nog genoeg andere uitwijkmogelijkheden. Je zult er alleen wat meer voor moeten doen.