Is koffie gezond?

Veel mensen denken dat koffie alleen een boost geeft, maar talloze wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het drinken van een bakje je vetverbranding een boost geeft en tevens beschermd tegen verschillende ziektes. Daarnaast zitten er ook voedingsstoffen in zoals magnesium en foliumzuur. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij een aantal punten zodat jij alles weet over de verbanden tussen gezondheid en koffie.

Welke soort koffie is het beste?

Natuurlijk zijn er verschillende soorten te drinken, maar het gezondst is natuurlijk een bakje zonder suiker en melk. Als we bijvoorbeeld kijken naar de cappuccino’s, latte macchiato’s en andere soorten zijn deze natuurlijk een stuk lekkerder, maar zeker niet gezonder. Wist je bijvoorbeeld al dat suiker je vetopslag stimuleert? Als je op dagelijkse basis drie kopjes drinkt met gemiddeld twee suikerklontjes, dan komt dat afgrond neer op 3.000 kilocalorieën per maand. Daarnaast is het ook geen goed idee om melk van de koe te drinken als je gevoelig bent voor lactose.

KoffieTheePlaza | Haal ’s werelds beste koffie bij u in huis of op kantoor

Natuurlijk kan het voorkomen dat je geen koffie lust, maar dit moet je leren drinken. Lust je echt geen zwarte koffie? Dan is het aan te raden om een klein puntje stevia toe te voegen om zodoende je drankje zoeter te maken.

Wat zijn de voordelen van koffie?

Natuurlijk ben je nu benieuwd naar wat de voordelen zijn. Ten eerste helpt het drankje bij het afvallen. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat je stofwisseling tussen de 3 en 11 procent stijgt na het drinken van een drankje met cafeïne. Hierdoor val je dus in principe af, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ook zorgt het voor het effectief verbranden van vet. Cafeïne stimuleert namelijk de vetverbranding met wel 29%.

Ten tweede is het algemeen bekend dat koffie je meer energie geeft. Dit komt voornamelijk door de cafeïne die zich in het drankje bevindt. Cafeïne is binnen ongeveer vier minuten in je bloedbaan opgenomen. Cafeïne maakt tevens een stofje genaamd adenosine aan. Adenosine zorgt ervoor dat norepinephrine en dopamine sterker worden. Ook zorgt cafeïne voor een verbetering van je geheugen, reactiesnelheid en algemene cognitieve verheugen. Kortom, een lekker bakje in de ochtend is goed voor zowel je lichaam als geest.

Tot slot, in een drankje zitten diverse antioxidanten die je nodig hebt om je cellen te beschermen. Wist je trouwens al dat de meeste mensen antioxidanten binnenkrijgt uit koffie? Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je meer antioxidanten binnenkrijgt uit een bakje dan uit fruit. Een bakje vertraagt daarom het verouderingsproces en ondersteunt je lichaam bij weerstand tegen ziekte.

Koffie gezond of niet? De conclusie!

Kijkend naar dit artikel kunnen we concluderen dat het drinken van koffie allerlei gezondheidsvoordelen oplevert. Zo heb je kunnen inzien dat het helpt bij afvallen, het ziektes kan voorkomen en dat je heerlijk veel energie krijgt. Om dit artikel goed af te kunnen sluiten geven we nog een aantal tips mee. Probeer maximaal 500 milliliter te drinken, dit staat gelijk aan ongeveer 4 kopjes. Het is natuurlijk goed voor je, maar probeer het zeker niet te overdrijven, want alles wat teveel is, is niet goed voor je gezondheid.