Hoeveel calorieën verbrand je met skeeleren?

Skeeleren deed je misschien vroeger heel veel toen je nog klein was, maar dat betekent niet dat je dat nu niet meer kunt doen. Het wordt weer steeds populairder en het is ook nog eens erg leuk om te doen. Bovendien is het erg sportief en krijg je dus voldoende beweging wanneer je een rondje gaat skeeleren. Het is dus een goede manier om fit te worden en om wat kilo’s kwijt te raken. Maar hoeveel calorieën verbrand je dan wanneer je gaat skeeleren?

Hoeveel calorieën verbrand je?

Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel calorieën je precies verbrand wanneer je gaat skeeleren en je kunt het nooit met zekerheid zeggen. Hoe sneller je gaat, hoe meer calorieën je verbrandt. Verder zijn er nog andere factoren zoals je gewicht, de rolweerstand van je skeelers en de weersomstandigheid. Wanneer je flinke wind tegen hebt, zul je harder moeten werken dan wanneer je wind in de rug hebt of het windstil is. Daarnaast hoef je over een gladde weg minder kracht te gebruiken dan wanneer je over een korrelige weg rijdt.

Gemiddeld verbrand je met een kwartier skeeleren ongeveer 150 calorieën. Er wordt dan uitgegaan van een gemiddeld persoon die zeventig kilo weegt. Wanneer je een half uurtje gaat skeeleren, verbrand je dus zo’n 300 calorieën. Dit staat ongeveer gelijk aan wanneer je gaat hardlopen. Al is skeeleren wel beter voor je gewrichten dan hardlopen, iets waar veel hardlopers op den duur last van krijgen. Hoe lichter je bent, hoe minder calorieën je verbrandt. Als je bijvoorbeeld tussen de 50 en 55 kilo weegt, zul je ongeveer 100 calorieën verbranden in een kwartier tijd en dan dus ongeveer 200 in een half uur.

Skeeleren om af te vallen

Wanneer je wilt sporten om af te vallen of om gewoon fit te blijven, is skeeleren dus zeker een goede optie. Je zult er niet ontzettend veel van afvallen in een korte tijd. Wanneer je op dezelfde manier door blijft eten en 25 dagen achter elkaar een half uurtje gaat skeeleren, zul je ongeveer een kilo aan vet verliezen. Maar wanneer je ook gezonder gaat eten, kan dit oplopen tot 1 kilo per week. Dit is natuurlijk niet allemaal met zekerheid te zeggen. Wil je het allemaal wel zeker weten, dan zijn hier uiteraard wel manieren voor. Zo zijn er genoeg apparaten zoals een fitbit of een activity tracker waarmee je kunt meten hoeveel calorieën je precies verbrand hebt na een rondje skeeleren.

Benieuwd naar je huidige BMI? Je BMI berekenen kan gemakkelijk online.