Hoe kom ik er achter of ik blijvende hoorproblemen krijg?

Wanneer je geïnteresseerd bent in blijvende hoorproblemen zou je een hoorspecialist kunnen worden. Een hoorspecialist wordt ook wel een KNO arts genoemd. Een KNO arts is niet alleen gespecialiseerd in blijvende hoorproblemen. Een KNO arts behandeld namelijk alle medische problemen die te maken hebben met de keel, neus, en ogen. Dit maakt het daarom ook een erg afwisselend beroep. Wanneer je afgestudeerd bent als KNO arts kan je werken als hoorspecialist in Den Haag, of in andere Nederlandse steden.

De opleiding tot KNO arts

Een KNO arts is een dokter. Om een dokter te worden dien je de opleiding geneeskunde te volgen. De opleiding geneeskunde duurt zes jaar. De geneeskunde opleiding heeft jaarlijks maar een bepaald aantal plekken. Dit betekend dat je een toelatingstest moet doen die vaak als erg moeilijk wordt ervaren. Tijdens de opleiding geneeskunde heb je na de eerste drie jaar je bachelor in de geneeskunde, en na de laatste drie jaar je master in de geneeskunde. Na de eerste drie jaar kun je werken bij coschappen. Hierbij werk je in de praktijk onder begeleiding van een arts. Na deze opleiding moet je een aparte opleiding tot KNO arts volgen. Deze opleiding duurt vijf jaar. De KNO opleiding bestaat uit een vierjarig traject met een basisgedeelte. Het laatste jaar pas je de kennis toe in de praktijk.

Het werk van de KNO arts

Een KNO arts is ook een chirurg. Dit maakt dat het beroep heel divers en afwisselend is. De kansen op werk met deze opleiding zijn er hoog. Elke stad heeft wel meerdere KNO artsen. Je zou bijvoorbeeld hoorspecialist in Den Haag kunnen worden. Daarnaast is het salaris van een KNO arts ook erg hoog. Het salaris ligt namelijk tussen de 70.000 en 250.000 euro per jaar. Als KNO arts doe je veel verschillende dingen. Je behandeld namelijk alle problemen die te maken hebben met de keel, neus en ogen. De KNO arts stelt de diagnose en het behandelplan op. Daarnaast opereert de KNO art ook indien nodig. Als KNO arts heb je te maken met patiënten van allerlei leeftijden. Een KNO arts is ook bevoegd om als plastisch chirurg neuscorrecties uit te voeren en andere esthetische operaties. Om een KNO arts te worden moet je heel zorgvuldig kunnen werken omdat je vaak aan kleine lichaamsdelen werkt. Daarnaast moet je ook goed kunnen communiceren met je patiënten. Verder moet je ook leergierig zijn omdat de opleiding een lange tijd kan duren. Er zijn allerlei soorten blijvende hoorproblemen die een KNO arts behandeld. Hierbij kun je denken aan oorontstekingen, zwellingen, oogontstekingen, slechthorendheid, keelkanker, amandelen knippen, oor correcties en het verhelpen van snurken.