Hoe kan je goed leven met langdurige hoorproblemen?

Wanneer je last hebt van langdurige hoorproblemen is het verstandig om je te laten testen. Je kunt je gehoor zelf online gratis testen. Daarnaast kan je je gehoor laten testen bij een hoorspecialist in Groningen, of een andere plek in Nederland. Deze hoorspecialist kan je een gehoorapparaat adviseren. Dit gehoorapparaat kan je dan gebruiken om beter te horen. In sommige gevallen is een gehoorapparaat niet de oplossing. Dit kan voorkomen wanneer je last hebt van langdurige hoorproblemen door een onderliggende ziekte die te maken heeft met je oren.

Diagnose

Je kunt je gehoor laten testen bij een hoorspecialist in Groningen, of in een andere stad in Nederland. Als hieruit blijkt dat je een ooraandoening hebt dan is het gehoorapparaat niet altijd de juiste optie. Een ooraandoening moet meestal behandeld worden. Hierbij kun je naar de huisarts gaan. De huisarts kan je doorsturen naar een specialist. Deze specialist in het ziekenhuis heeft een KNO-arts. De KNO-arts onderzoekt je oren. Hierna stelt hij een diagnose en kan hij een behandelplan aanbevelen. Een behandeling van een ooraandoening kan een operatie zijn, maar ook met medicijnen. Het ligt aan de ooraandoening wat de beste oplossing is. Het kan namelijk ook voorkomen dat de arts je oren moet uitspuiten. Dit is vaak een relatief makkelijke behandeling waardoor je gehoor verbeterd. Om een geschikte behandeling te vinden is het daarom goed om een diagnose te vragen bij een arts.

Ooraandoeningen

Er zijn heel veel aandoeningen die je gehoor kunnen aantasten. Wanneer je merkt dat je gehoor verslechterd is het daarom verstandig om je gehoor te laten testen om een gehooraandoening uit te sluiten. Een van de veel voorkomende aandoeningen is de ziekte van Ménière. Deze ziekte komt voor bij 1 op de 2.000 mensen. Deze ziekte komt in plotselinge aanvallen. Tijdens deze aanval word je misselijk en duizelig. Vaak moet je hierdoor ook braken. Deze ziekte brengt ook gehoorverlies met zich mee. Mensen die deze ziekte hebben, hebben last van oorsuizen of gehoorverlies. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een overschot aan de stof Edo lymfe. Hierdoor wordt de druk te hoog in het binnenoor waardoor mensen deze klachten ervaren. De meest voorkomende ooraandoening is Presbyacusis. Hierbij hebben mensen langdurige hoorproblemen door ouderdom. Met deze ooraandoening kunt u ook terecht bij een hoorspecialist in Groningen, of in een andere stad in Nederland. Deze ooraandoening komt door de haarcellen in het oor bij ouderen. Bij gehoorverlies hebben mensen ook vaak last van duizeligheid. Dit komt doordat het evenwicht wordt geregeld in het binnenoor. Wat ook veel voorkomt is gehoorverlies door hooikoorts. Dit gehoorverlies komt door een ontsteking in de buis van Eustachius.

Blijf in elk geval niet lopen met klachten en maak op tijd een afspraak bij de huisarts. Een gezond leven zorgt voor een lang leven!