Hoe kan ik snel afvallen?

De meeste mensen die ongelukkig zijn met hun lichaamsgewicht stellen zichzelf vaak de vraag: “Hoe kan ik snel afvallen? Om af te vallen heb je eerst een bepaalde basishouding nodig en dat is: zelfdiscipline! Als u wilt afvallen, moet u een ijzeren wil hebben en bereid zijn het zonder bepaalde dingen te stellen. Als u deze houding niet van meet af aan heeft, is het bijna onmogelijk om af te vallen.
De gemakkelijkste manier om snel veel gewicht te verliezen is het koolhydraatarme dieet. Bij dit dieet moet je het bijna helemaal zonder koolhydraten doen, d.w.z. noedels, rijst, brood, suiker, enz. Fruit zoals bananen (hoog fructosegehalte) zijn ook taboe op dit dieet. Koolhydraten zijn verantwoordelijk voor de energievoorziening van het lichaam. Maar als het niet meer uit het voedsel haalt, gaat het lichaam automatisch naar de vetreserves en verbrandt deze in plaats van de koolhydraten, waardoor je in korte tijd veel gewicht verliest.

Hoe verbrand je buikvet?

De makkelijkste manier om vet te verbranden is het om te zetten in spieren. Ga dus drie keer per week naar de sportschool en train met de buikspiertrainer. Op die manier worden spieren opgebouwd, maar meestal zie je ze niet direct, en daarom moet je altijd sporten (als je beter gebouwd bent) in combinatie met een dieet als je zichtbaar succes wilt hebben.
Het duurt een tijdje om de eerste successen te behalen. Maar de discipline en de inspanning zijn het waard na ongeveer 2-3 maanden kunt u al een duidelijke verbetering zien in uw fysieke structuur. Dus volhouden!

Liposuctie

Voor mensen die niet echt last hebben van overgewicht maar toch een strakker figuur willen kan liposuctie uitkomst bieden. Liposuctie is dus vooral geschikt voor het herstellen van je figuur. Hard vet rond de organen kan door liposuctie niet worden verwijderd, maar zacht onderhuids vet zeker wel. Liposuctie is eigenlijk het wegzuigen van het vet en kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd door een arts van het Nationaal Huidcentrum.

Maagverkleining

Er zijn mensen die door ziekte of echt veel overgewicht geholpen moeten worden op een andere manier dan door gewoon minder te eten. In die gevallen kan een chirurgische ingreep zoals een maagverkleining uitkomst bieden. De ingreep kan niet zomaar bij iedereen met overgewicht worden uitgevoerd en het betekent ook niet dat je vervolgens maar kunt eten wat je wilt. We zullen in dit artikel verder niet dieper ingaan op alle ins en outs van een maagverkleining.