Het belang van een goed matras

Alleen wie ’s nachts voldoende heeft geslapen, kan de volgende dag goed beginnen. Het ’s nachts doorlopen van de diepe slaap- en droomfasen is belangrijk om het lichaam voldoende ontspanning en rust te geven. Helaas hebben veel mensen last van slaapstoornissen. Je kunt ’s nachts gewoon niet goed slapen. Het resultaat, de volgende dag voel je je overweldigd. Het concentratievermogen is erg laag. Hoofdpijn kan ook voorkomen. De redenen voor slapeloosheid zijn heel verschillend. Sommige groepen mensen zijn extreem kwetsbaar. Vooral chronisch zieke mensen met dementie of Parkinson hebben grote slaapproblemen. Ook mensen met rugklachten of een lichamelijke beperking kunnen ’s nachts vaak niet slapen. Daarom is het belangrijk om het juiste matras te hebben, verkrijgbaar bij de betere beddenspeciaalzaak. Een specialist kan het beste beslissen welk matras het beste is bij rugpijn, een lichamelijke beperking of chronische ziekten. Er zijn nu extra matrassen die zijn aangepast aan de behoeften van mensen met bepaalde problemen.

Auping matras kopen

Auping staat bekend om zijn matrassen van zeer hoge kwaliteit, ze zijn ook niet voor niets hofleverancier. Auping matrassen worden met de hand gemaakt en voldoen aan de hoogste eisen wat betreft goed slapen. Het lichaam wordt met deze pocketveringmatras goed ondersteund en de matrassen zijn leverbaar in diverse hardheden en afmetingen. Voor mensen die slecht slapen kan een Auping matras absoluut de oplossing zijn. Wel is het verstandig om even langs een beddenspeciaalzaak te gaan om je te laten voorlichten over de juiste matras voor jouw lichaam.
Maar zeker niet alleen ’s nachts rusten is belangrijk voor het welzijn. Overdag willen mensen net zo comfortabel zijn. Sommige mensen zijn door hun ziekte aan huis gebonden en kunnen er nauwelijks uit. Het is des te fijner als ze niet de hele tijd in bed hoeven door te brengen, maar de mogelijkheid hebben om hun omgeving actief waar te nemen. Mensen met dementie hebben vaak last van een verminderde perceptie van zintuiglijke informatie. Volgens wetenschappelijke studies zijn schommelende bewegingen daarom van groot belang voor mensen met dementie. Op deze manier kan de persoonlijke ontvankelijkheid en perceptie worden verbeterd. Speciaal voor deze optimalisatie zijn er dementiestoelen met schommels. Met een kleine inspanning kan de patiënt zwaaien. Zodat de patiënt ook kan deelnemen aan wat er om hem heen gebeurt, de dementiestoel kan in alle richtingen worden gedraaid. Soms wordt de dementiestoel ook wel sta-op-stoel genoemd.