Haartransplantatie voor mannen nodig?

Merk je dat jouw ooit zo volle bos haar steeds dunner wordt? Of inhammen die stiekem steeds weer een beetje opschuiven? Het kan iedere man overkomen, en is een natuurlijk teken van een dagje ouder worden. Niets om je voor te schamen dus. Er zijn verschillende manieren om haarverlies tegen te gaan. Je kunt vitamines nemen of speciale shampoos gebruiken die haarverlies tegengaan. Maar in sommige gevallen is er al zoveel haarverlies dat er toch echt andere maatregelen nodig zijn om weer een mooie bos haar terug te krijgen. Haartransplantatie voor mannen zorgt dat je met een simpele ingreep weer natuurlijk groeiend haar terugkrijgt op kale plekken.

Wat wordt er gedaan met een haartransplantatie voor mannen?

Bij haartransplantatie voor mannen worden gezonde haarzakjes verplaatst in kleine groepen, dit worden haargroepen of grafts genoemd. Deze worden geplaatst op plekken waar je meer haargroei wilt. De gemiddelde mens heeft tussen de 85.000 en 150.000 haren op je hoofd. Het verplaatsen van haren naar kale plekken is dus een hele klus. De haarzakjes worden met een naald handmatig verwijdert en verplaatst. Tijdens één ingreep kunnen er wel 3000 tot 5000 grafts van haarzakjes worden verplaatst, wat ongeveer 8 uur kan duren. Je wordt plaatselijk verdooft, zodat je geen pijn ondervindt van de ingreep. Je loopt dezelfde dag zonder problemen de kliniek uit. Het is wel aan te raden niet zelf terug te rijden in verband met de plaatselijke verdoving.

Wat moet je verder weten bij een haartransplantatie voor mannen?

Na je haartransplantatie voor mannen, zal je er weinig van merken. Je haar wordt kortgeschoren zodat de haarzakjes geen schade oplopen. Je kunt direct al het getransplanteerde haar zien. Het kan een zeurderig gevoel geven omdat de oppervlakkige wondjes aan het helen zijn, maar de pijn valt mee. Misschien ben je geneigd je hoofd ergens mee te bedekken na de haartransplantatie, maar het is belangrijk dat je hoofdhuid goed kan helen. Zorg dus dat je je huid kunt laten ademen en de haarzakjes geen schade oplopen. De getransplanteerde haren zullen na verloop van tijd uitvallen. Dit is normaal, maak je dus geen zorgen. Er komen weer nieuwe haren voor in de plaats die door zullen blijven groeien. Na 9 maanden tot een jaar zijn je haren in de meeste gevallen gegroeid tot een natuurlijke lengte. Je hebt dus even geduld nodig, maar daarna heb je er een leven lang plezier van.

Wat kost een behandeling?

De kosten van een haartransplantatie voor mannen kunnen erg uiteen lopen. Sommige mannen hebben alleen wat meer haar nodig bij de inhammen, en sommigen hebben een heel eiland te vullen. Dit bepaalt dus ook hoeveel grafts worden verplaatst. De kosten in Nederland liggen tussen de € 3.000 en € 8.000. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat. De resultaten van deze ingreep zijn permanent. Je haren zullen op een natuurlijke manier blijven groeien en eenmaal getransplanteerd, zullen deze haren niet meer uitvallen. Met een haartransplantatie voor mannen investeer je in jezelf en kun je met een volle bos haar ook weer vol zelfvertrouwen het leven tegemoet!