Gezonder leven: hier een aantal praktische tips

Een gezond en lang leven is iets wat waarschijnlijk iedereen wel wilt. Maar wat is nu gezond en wat niet. In het nieuws lijkt dat elke dag te veranderen. Toch zijn de basisprincipes altijd hetzelfde gebleven voor een gezond leven. In dit artikel worden een paar tips gegeven om jouw levensstijl gezond te maken of houden

Gezonde gewoontes

Water drinken is erg belangrijk. Ons lichaam heeft minimaal zo’n 2,5 L water per dag nodig. Water helpt gifstoffen af te voeren en bijvoorbeeld vermoeidheid tegen te gaan. Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt zodat je hele dag door goed gehydrateerd blijft.

Gezond ontbijt 

Eet elke ochtend een goed gezond ontbijt. Je lichaam heeft brandstof nodig om de dag door te komen. Bij een gezond ontbijt kun je denken aan bijvoorbeeld: een stuk fruit, volkorenbrood, kwark, noten, muesli. Eet niet een te zwaar ontbijt, dan heeft je lichaam weer teveel energie nodig om dit te verbranden. Als je eet, eet dan ook langzaam en kauw goed op je eten. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je brein door heeft dat je vol zit. Door langzaam te eten, eet je dus ook niet teveel. Zorg ervoor je zeker 3 goede maaltijden per dag eet, en tussendoor een gezonde snack of stuk fruit.

Vermijd alcohol en cafeïne 

Drink niet teveel alcohol of cafeïne. Alcohol en cafeïne zorgen er beide voor dat je geen goede nachtrust krijgt. Probeer daarom als je een drankje of koffie drinkt dit niet te laat op de dag te doen, zodat je nog goed kan slapen.

Regelmatig slaapritme 

Probeer een regelmatig slaapschema aan te houden waar je elke dag zo’n 8 uur slaap pakt. Sommige mensen hebben minder of meer nodig, dit merk je zelf het beste. Zorg ook dat de kamer waar je in slaapt de luchtkwaliteit goed is. Hier heb je producten voor die de luchtkwaliteit in je huis kunnen optimaliseren. Bij Meditech Eurpope vind je meer producten die jouw gezondheid kunnen bevorderen.

Voldoende beweging

Zorg er ten slotte voor dat je elke dag voldoende beweegt. Er wordt geadviseerd om elke dag minimaal 30 minuten matig intensief te bewegen. Probeer de bijvoorbeeld te fiets te pakken naar werk. Ga in je pauzes een stukje wandelen met je collega’s. Probeer daarnaast ook nog een paar keer in de week te sporten. Kies hierbij een sport die je ook echt leuk vind. Zo maak je het jezelf ook minder moeilijk om ook daadwerkelijk te gaan sporten.

Hier vind je meer info over je gezondheid te verbeteren