Gezonder leven met gezonde chocolade

Chocolade is voor een hel hoop mensen een echte Guilty pleasure. Daar komt helaas wel vaak bij kijken dat de meeste soorten chocolade niet echt gezond zijn. Dat betekent uiteraard niet dat alle soorten chocolade ongezond zijn. Integendeel zelfs. Er is namelijk een chocolade soort die wel gezond is. Geloof het of niet, maar van chocolade genieten kan namelijk ook gewoon zonder dat dit ongezond is.

Genieten van gezonde chocolade

Het is zelfs zo dat de gezonde chocolade niet alleen oké is om te eten, maar zelfs gezonde werkingen heeft. Hoe puurder de chocolade is, hoe gezonder hij meestal is, maar zelfs de meest pure chocolade in de winkel is niet zo gezond als Acticoa chocolade en dat komt door de hoge hoeveelheid cacaoflavanolen die in de chocolade behouden worden. Bij normale chocolade die je in de winkel haalt, worden deze flavanolen namelijk tijdens het productieproces en tijdens het verpakken en opslaan uit de chocolade gehaald. Bij Acticoa chocolade is dat niet het geval. Bij deze chocolade worden de cacaoflavanolen gewoon in de chocolade gehouden en dat maakt de chocolade dus gezond. Wanneer je deze chocolade zelfs dagelijks eet, heeft dit positieve gevolgen voor de gezondheid. De flavanolen zorgen namelijk voor een betere doorbloeding. Ook werken de flavanolen ontstekingsremmend en zorgen zij voor een lagere bloeddruk. Ideaal dus wanneer je gek bent op chocolade.

Hoe eet je de gezonde chocolade?

De chocolade wordt geleverd in zogeheten druppels of parels. Kleine ronde balletjes dus. Je kunt er natuurlijk gewoon voor kiezen om deze zo te snoepen. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om de parels te gebruiken ter decoratie op een gezonde taart of ze door een smoothie te doen. In weze is het natuurlijk gewoon chocolade en kun je dit product gebruiken zoals je chocolade normaliter ook zou gebruiken. Denk aan een handje chocolade door de yoghurt bij het ontbijt, een handje chocolade door de smoothie tijdens je pauze en en natuurlijk op het stukje taart tijdens het dessert. Er zijn ontelbare manieren om te genieten van de chocolade waarbij je het natuurlijk zo gek kunt maken als je zelf wilt.

Tot slot

Het is bijna te mooi om te geloven, maar tegenwoordig is het dus prima mogelijk om te genieten van chocolade en heeft deze zelfs een gezonde werking. De acticoa chocolade kan dit namelijk wel beloven tegenover andere soorten chocolade.