Gezond blijven tijdens de Corona crisis

De Corona crisis heeft ons allemaal weer doen beseffen hoe kwetsbaar wij zijn als mensheid. De laatste maanden staan dan ook voor veel mensen in het teken van gezond blijven. Hoe kun je, los van Corona, gezond blijven leven? Wij geven je een paar handige tips.

Draag een mondkapje

Ondanks dat mondkapjes niet per se zorgen dat jij niet besmet wordt, ze zorgen er wel voor dat het besmetten van anderen minder makkelijk gaat. Zelfs als jij geen risico loopt omdat je kerngezond bent of het virus misschien al hebt gehad, is het belangrijk dat je geen andere mensen aansteekt. Deze mensen kunnen namelijk ook weer andere mensen besmetten waardoor je een sneeuwbal effect krijgt. Voor een maximaal effect raden we ook aan om regelmatig je handen te desinfecteren. 

Blijf gevarieerd eten

Een gevarieerd eetpatroon is erg belangrijk voor je weerstand. Als jij zorgt dat jouw weerstand torenhoog is, loop je minder risico om besmet te worden, maar je zorgt er ook voor dat je lichaam sterk genoeg is om virussen te bestrijden. Hierdoor zul je niet zo veel merken van de symptomen en er snel weer bovenop zijn. Als jij moeite hebt met gevarieerd eten kun je online genoeg vinden waardoor je toch lekker kunt eten en toch alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schijf van vijf, maar je kunt ook kijken naar de kleuren van het eten. Als je voldoende verschillende kleuren eet, zit je vaak wel goed.

Slaap voldoende

Tijdens het slapen heeft jouw lichaam vrij spel om je eten te verteren, te herstellen en zich klaar te maken voor de volgende dag. Je lichaam kan dan ook niet zonder slaap. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat een consequent slaapritme van tussen de 6 en 8 uur zorgt voor de beste weerstand. Houd je hier dan ook aan! Uiteraard heeft niet ieder lichaam behoefte aan evenveel slaap, dus zoek voor jezelf uit hoeveel slaap per nacht jouw lichaam nodig heeft. 

Blijf sporten

Doordat de sportscholen dicht moesten, hebben veel mensen een paar maanden niet gesport. Toch is het aan te raden om wel in beweging te blijven. Hierdoor blijft je lichaam ook actief en heb je meer kans om eventuele virussen te weren. Gelukkig zijn de sportscholen weer open, dus geen excuus meer om niks te doen!