Flessenwarmer kopen? Tips voor de beste keuze!

Maak gebruik van een flessenwarmer om borst- en kunstvoeding voor baby’s snel en gemakkelijk op te kunnen warmen. Ideaal voor onderweg, op je werk of bijvoorbeeld in een vakantiehuisje. Hier heb je niet altijd de beschikking over een magnetron om het flesje van je kind te kunnen verwarmen. Met een flessenwarmer kun je de voeding voor je kind al snel verwarmen tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Sommige modellen bieden de mogelijkheid om het flesje op te warmen tot een hogere temperatuur.

In dit artikel vind je tips voor het kopen van een flessenwarmer. Waarop moet je letten bij de aankoop hiervan? Welke merken bieden flessenwarmers van een hoge kwaliteit, tegen een scherpe prijs? Lees hieronder handige tips voor de beste keuze. Een van onze aangeraden flessenwarmers is deze flessenwarmer van Philips Avent.

Aandachtspunten bij een flessenwarmer kopen

Bij een flessenwarmer kopen is het allereerst belangrijk om te kijken naar de functies die het apparaat biedt. Is de flessenwarmer enkel geschikt voor het verwarmen van een flesje, of kun je deze ook gebruiken voor bijvoorbeeld het steriliseren van het flesje en speentje van je kind? Naast het verwarmen van een flesje is ook het verwarmen van voedsel in de meeste gevallen mogelijk met een flessenwarmer. Zo heb je verschillende mogelijkheden met een apparaat!

Betrouwbare merken flessenwarmers

Je wilt de zekerheid hebben dat de flessenwarmer naar behoren functioneert en de voeding tot de juiste temperatuur verwarmt. Verschillende merken leveren betrouwbare flessenwarmers. Voorbeelden hiervan zijn Philips, Prenatal en Beurer. Ook de wellicht iets minder bekende merken als Alector, Yoomi en Topcom leveren flessenwarmers van een hoge kwaliteit. De prijs voor een flessenwarmer ligt vaak tussen de twintig en vijftig euro, afhankelijk van de mogelijkheden die het apparaat biedt.

Tips voor het kopen van een flessenwarmer

Heb je een eerste selectie gemaakt uit de vele flessenwarmers die online te koop worden aangeboden? Onderstaand vind je nog een aantal praktische tips, die van pas komen bij de aankoop van dit product.

  • Tip 1: kijk of de flessenwarmer voorzien is van een maatbeker. Zo zie je direct of je kindje de juiste hoeveelheid voeding krijgt en hoef je geen losse maatbeker mee te nemen.
  • Tip 2: kies voor een flessenwarmer die aangesloten kan worden op de aansluiting in je auto! Zo kun je de flessenwarmer ook onderweg gebruiken.