Een geschikte fysiotherapeut kiezen: zo pak je het aan

Waarschijnlijk hebben we er allemaal wel eens kennis mee gemaakt, fysiotherapie. Voor de meeste dingen op gebied van spieren kun je bij hun terecht, de meeste klanten komen voor verrekte spieren of bijvoorbeeld een massage. Aangezien het feit dat een fysiotherapeut aan je lichaam gaat zitten vind je het waarschijnlijk wel prettig als jij je daar veilig en fijn bij voelt, daarvoor moet je dus de juiste fysiotherapeut kiezen, en hoe we dat doen leggen we je aan de hand van een paar tips uit.

In de buurt

Ga als eerst eens een lijstje maken welke fysiotherapeuten er bij jou in de buurt zitten, afhankelijk van hoe ver je wilt reizen natuurlijk. Omdat je vermoedelijk ook kennissen heb uit de buurt die ook wel eens een bezoekje brengen aan een fysio kun je eventueel met hun overleggen bij welke fysiopraktijk zij zich laten behandelen. Aan de hand van het lijstje kun je door middel van de volgende stappen verder om een eind keus te maken.

Recensies 

Recensies zeggen veel, sommige mensen houden het kort en krachtig en anderen vertellen in detail hun positieve of negatieve ervaring, deze recensies zijn daarom enorm nuttig. Met een korte blik op de recensies van Google bijvoorbeeld van een specifieke fysiopraktijk valt er zo af te lezen of deze geschikt is of niet, en hoe ze hier te werk gaan. Als het een wat kleinere praktijk met weinig recensies dan kan je ervoor kiezen verder te googlen dan alleen de google recensies. Ga naar keurmerk websites en typ daar de specifieke praktijk in, en kijk wat daar uit rolt.

Vraag een kennismakingsgesprek aan

Een fysio houd je waarschijnlijk voor een langere tijd dan een eenmalige massage, daarom zou het makkelijk en fijn kunnen zijn om een kennismakingsgesprek aan te vragen, in dit gesprek kun je duidelijk maken wat je wil en kan de fysiotherapeut uitleggen hoe ze te werk gaan in de praktijk. Dit geeft een hoop duidelijkheid en hopelijk een veilig gevoel.