Drie gouden tips voor jouw mental health

Je mentale gezondheid verdient net zoveel aandacht als jouw fysieke gezondheid. Vroeger heerste er nog meer een taboe op mentale gezondheid, maar tegenwoordig zijn we ons veel beter bewust van het belang van mentale gezondheid. Je mentale gezondheid kan namelijk een heleboel invloed hebben op je fysieke gezondheid. Een slechte mentale gezondheid levert stress op, en stress kan weer voor hart- en vaatziekte of voor andere fysieke ongemakken zorgen. Met de drie tips in deze blog zorg jij voor een optimale mentale gezondheid.

Neem tijd voor jezelf

Iets wat heel belangrijk is, en wat in de snelle maatschappij van tegenwoordig vaak vergeten wordt, is tijd voor jezelf. Van werk door naar je sport, vrienden, familie of andere sociale activiteiten? Het klinkt allemaal heel leuk en het zijn ook zeker belangrijke dingen, maar zorg dat je ook tijd voor jezelf inplant. Tijd voor jezelf inplannen lijkt misschien overbodig, maar doe je dit niet dan loop je al snel heel de week van hot naar her te rennen en loop je alleen maar achter jezelf aan. Zorg dat je 1 à 2 avonden in de week gewoon voor jezelf hebt en lekker kan doen waar jij zin in hebt. Dit kan van alles zijn zoals wandelen, fietsen of koken maar het kan juist ook gewoon even helemaal niks zijn, alles is goed!

Investeer in gezonde relaties

Goede relaties met de mensen om je heen geven je heel veel energie. Een mens is namelijk niet gemaakt om alleen te zijn en heeft dus behoefte aan sociaal gezelschap. Goede relaties met de mensen om je heen is niet altijd vanzelfsprekend. Het kan zijn dat jij in een relatie zit en dat dit niet helemaal goed gaat. Zonder meteen de handdoek in de ring te gooien zijn er nog een heleboel opties die je kan bekijken. Communiceer met elkaar en bespreek elkaars verwachtingen, wensen en behoeftes. Lukt dit je niet samen? Dan kan je kijken naar relatietherapie, waarmee je weer dichter bij elkaar kan komen.

Wees dankbaar

Dankbaarheid is een heel belangrijk onderdeel van het leven. Als jij af en toe even stilstaat bij wat je allemaal hebt en mag meemaken, dan zul je merken dat je hier op den duur ook veel gelukkiger van wordt. Het leven is niet vanzelfsprekend en door je dat af en toe te beseffen, zul jij er meer van gaan genieten. Wees dus dankbaar en geniet!