Dit zijn de redenen waarom je een AED wil aanschaffen

Ben je op zoek naar een Automatische Externe Defibrillator (AED)? Dan is het goed om te weten wat je met dit apparaat kunt en op welke manier je het dient te bedienen. Een AED redt mensenlevens, vandaar dat het een belangrijk apparaat is voor personen in nood. Verder is de AED gebruiksvriendelijk en hoef je niet per se een EHBO-cursus gevolgd te hebben om dit apparaat in te kunnen zetten tijdens een reanimatie. Op deze pagina lees je wanneer het handig is om een AED te kopen en in welke situaties dit slimme medische apparaat van pas komt. Verder wordt er ingegaan op de voordelen die de AED te bieden heeft.

Wanneer komt het van pas om een AED te kopen?

Wil je graag een AED aanschaffen? Dan kun je dit zowel als particulier en bedrijf doen. De meeste AED’s worden namelijk in huiselijke kring, een woonwijk, bedrijf of winkelcentrum geplaatst. Je kunt de AED zowel kopen als leasen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Verder is een AED vooral belangrijk op momenten dat een persoon in nood last heeft van het hart. De AED maakt na bevestiging op de borst van de persoon in nood een analyse van het hart. Dit slimme medische apparaat vertelt je zelfstandig of er wel of geen elektrische schok vereist is voor de persoon in nood. Alleen personen met een hartritmestoornis mogen namelijk een schok ontvangen.

De schok helpt om het hart weer in het juiste ritme te dwingen. De AED kan zowel op volwassenen als op kinderen vanaf 12 jaar oud gebruikt worden. Voor jongere kinderen zijn er speciale kinder AED’s op de markt, die een lagere elektrische schok kunnen geven.

Welke voordelen zitten er aan het kopen van een AED?

Een AED kopen brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst helpt dit medische apparaat je om een reanimatie uit te voeren. Je hebt zelfs spraak gestuurde AED’s die meertalig zijn en je door de reanimatie kunnen loodsen. Zij vertellen je wat de stappen zijn die je moet zetten en vertellen je of je wel of geen elektrische schok aan de persoon in nood dient toe te brengen. Verder is uit onderzoek gebleken dat de eerste 6 minuten bij een reanimatie het belangrijkste zijn. Als je binnen 6 minuten begint met de reanimatie, is de kans op overleving van de persoon in nood groter. Zorg dus vooral dat je er snel bij bent.