De voordelen van het gebruik van zonnebrandcrème

Zodra de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen, dan duiken we massaal de zon in. Vaak vergeten we dan om zonnebrandcrème op te doen. Toch is dit belangrijk om te dragen en eigenlijk niet alleen maar als we in de zon zitten, maar elke dag. We gaan je de voordelen van zonnebrandcrème vertellen.

Soorten uv-straling

Er zijn 3 soorten uv-straling namelijk UVA, UVB en UVC. Het grootste gedeelte van het zonlicht dat de aarde bereikt is UVA-straling. Je verbrandt hier niet door, maar het dringt wel diep in je huid door waar het schade aan kan richten. UVA is wel de soort uv-straling die je huid veroudert.

De UVB-straling is de soort uv-straling die je huid verbrandt. Hier wil je je dus goed tegen beschermen. De UVB-straling is niet alleen maar slecht, want het zorgt ook voor de aanmaak van vitamine D. UVC-straling bestaat wel, maar bereikt gelukkig de aarde niet. Dit is dan ook de meest schadelijke uv-straling.

Beschermen tegen schadelijke uv-straling

Nu de ozonlaag steeds dunner wordt, is er een hoger risico dat de schadelijke zonnestralen je bereiken. Hoewel je de zon nodig hebt om aan je vitamine D te komen, betekent dit niet dat het goed is voor je gezondheid. Als je dagelijks een crème met zonnefactor draagt, worden deze schadelijke stoffen geblokkeerd en kunnen ze de huid niet meer binnendringen.

Steeds meer mensen zien in dat het dagelijks dragen van zonnebrandcreme belangrijk is. Als je je dagelijks goed insmeert, verminder je de kans op huidkanker. Huidkanker kan ontstaan als je elke keer je huid verbrandt. Op die manier raakt je DNA onherstelbaar beschadigd. Daarnaast is een verbrande huid ook gewoon erg vervelend en pijnlijk. Dit kun je dus beter voorkomen door je goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Voorkomt huidveroudering en roodheid

Het insmeren met zonnebrandcrème is ook een stuk beter voor je huid. Niet alleen maar om te voorkomen dat je verbrandt, maar ook zal het vroegtijdige huidveroudering tegengaan. Het beschermt tegen tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.

Ook zal het dragen van zonnebrandcrème roodheid in de huid doen verminderen. Denk hierbij aan het verminderen van rosacea, couperose en andere rode vlekken. Als je last hebt van acne zal zonnebrand je ook helpen om dit tegen te kunnen gaan. Deze huidproblemen komen vaak voor bij een gevoelige huid. Daarom is het extra belangrijk om je goed te beschermen met een zonnefactor.

Tip: Biodermal