De voordelen van een veganistische levensstijl

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker voorbij komen: mensen die een veganistische levensstijl hebben. Er komen steeds meer veganistische producten in de supermarkt en ook in de media zie je het regelmatig voorbij komen. Een veganistische levensstijl is een levensstijl waarbij je geen gebruik maakt van dierlijke producten. Je eet dus geen vlees, vis, eieren en zuivel meer en draagt ook geen leer of bont. Er zijn meerdere voordelen waarom je kunt kiezen voor een veganistische levensstijl. Benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Een veganistisch dieet is gezond

Er zijn steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat een veganistisch dieet goed is voor je gezondheid. Daarnaast wordt ook benadrukt dat het eten van vlees, vis en zuivel juist minder goed is voor je lichaam. Zo kan bijvoorbeeld rood vlees het risico op kanker vergroten en het cholesterolgehalte in het lichaam verhogen. Mensen die een veganistische levensstijl volgen, eten over het algemeen ook meer groenten, fruit, peulvruchten en noten. Deze voedingsmiddelen dragen bij aan een betere gezondheid en zijn de beste vegan producten.

Het is een stuk diervriendelijker

Een ander groot voordeel van een veganistische levensstijl is dat het natuurlijk een stuk diervriendelijker is dan een niet-veganistische levensstijl. Er worden voor jou geen dieren meer gedood om een stuk vlees of vis te kunnen eten. Ook draag je niet meer bij aan de bio-industrie waar dieren vaak onder slechte omstandigheden leven. Kortom: als je een dierenvriend bent, is een veganistische levensstijl misschien wel iets voor jou.

Het is beter voor de aarde

Tot slot is een veganistische levensstijl ook nog eens beter voor onze aarde. Dierlijke landbouw is een van de grooste veroorzakers van broeikasgasemissies, wat de klimaatverandering verergert. Ook wordt er veel water verbruikt voor de productie van vlees. Iemand die veganistisch leeft heeft de helft van de watervoetafdruk in vergelijking met een vleeseter.

Een veganistische levensstijl biedt dus veel voordelen! Je hoeft natuurlijk niet meteen vegan te worden, maar kunt ook eens beginnen met een paar dagen per week. Doe je mee?!