De 4 beste luchtreinigers om je werkomgeving te verbeteren

Een veilige en schone werkplek is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Het coronavirus heeft de afgelopen tijd laten zien dat de lucht die we inademen risico’s met zich mee kan brengen. Daarom dienen werkgevers voldoende maatregelen te treffen op de werkvloer, zodat het binnenmilieu op orde is. Dit kan door middel van een professionele luchtreiniger. In dit artikel vertellen we welke luchtreinigers je kunt aanschaffen om het binnenmilieu in de werkomgeving beter te maken.

Slecht geventileerde ruimtes zorgen ervoor dat mensen vaker gezondheidsklachten krijgen en vergroten de kans op besmettingen door virussen. Door middel van luchtreinigers kan het binnenmilieu verbeterd worden en zullen allergenen, aerosol virussen en fijnstof verdreven worden. Zo zullen mensen minder snel ziek worden. En dat is natuurlijk heel belangrijk in een werkomgeving!

De Pure Air Shield

Speciaal voor grote binnenruimtes is de luchtreiniger, Pure Air Shield 3300, ontwikkeld. Deze luchtreiniger reinigt op zeer efficiënte wijze tot wel 99,995% van de zwevende deeltjes en aerosolen uit de lucht. Vervuilde lucht wordt aan de onderkant de luchtreiniger ingezogen. Vervolgens wordt deze lucht in het apparaat gereinigd en er aan de bovenkant weer schoon uitgeblazen. Dit gebeurt meerdere keren per uur, waardoor je ervan uit kunt gaan dat de lucht continu gereinigd wordt.

VisionAir Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger bestaat uit zeven verschillende uitvoeringen. Deze luchtreiniger pakt schadelijke luchtvervuiling aan en is geschikt voor installatie aan het plafond en aan de muur. Je kunt kiezen voor een luchtreiniger specifiek gericht op (fijn)stof, op virussen en bacteriën, op gassen of op rook; de VisionAir Blue Line beschikt over verschillende filters en is gemakkelijk te bedienen.

HF Luchtreinigers

Als je te maken hebt met wat grotere werkplekken dan het kantoor, zoals magazijnen of bedrijfshallen, dan is de HF luchtreiniger een goede optie. Deze luchtreinigers zijn robuuste luchtreinigingssystemen en hebben een stofafzuigingssysteem die luchtvervuiling verwijdert die kenmerkend is voor grote bedrijfshallen en magazijnen. De lucht wordt gefilterd en schoon weer teruggeblazen in de hal. De HF luchtreiniger kan zowel aan het dak als aan een pilaar of wand gemonteerd worden.

Dust Free Industrial

Tot slot is de Dust Free Industrial luchtreiniger speciaal voor werkplaatsen, retail bedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses ontworpen. Deze luchtreiniger zorgt voor een stofvrije werkomgeving. Het is bewezen dat een schone, stofvrije werkomgeving leidt tot minder uitval van machines, minder ziekteverzuim en lagere schoonmaak- en onderhoudskosten. Daarom kan ook deze luchtreiniger veel verschil maken voor een veilige werkomgeving!