Beter slapen in een hoog laag bed

Als je moeite hebt met het in en uit bed komen doordat je niet goed in of uit bed kunt stappen is dat ontzettend vervelend. Gelukkig is de technologie qua bedden de laatste jaren ontzettend gegroeid en is er al een tijd een mooie ontwikkeling, namelijk het hoog laag bed. Een hoog laag bed is een verstelbaar bed dat het risico beperkt dat er ongelukken gebeuren tijdens het in of uit bed stappen. Daarnaast zorgt een hoog laag bed ervoor dat een mantelzorger of zorgverlener het werk prettig kan uitvoeren waardoor het minder zwaar en een stuk gemakkelijker wordt om zorg te verlenen. Heb je er al eens aan gedacht om een hoog laag bed aan te schaffen? Het kan ontzettend prettig zijn. Wij vertellen je er in ieder geval graag meer over:

Waarom een hoog laag bed aanschaffen?

Als je gebruik maakt van een hoog laag bed zal je direct merken dat het in en uit bed komen een stuk plezieriger wordt. Ongelukjes worden voorkopen en ook kan het bed op de gewenste hoogte geplaatst worden. Zowel voor jezelf als voor een zorgverlener. Door het hoog laag bed te verstellen kan de gewenste werkhoogte bereikt worden waardoor de werksituatie ook direct een stuk veiliger is. Een hoog laag bed verkleint de kans op letsel wanneer het op de lage stand staat en je wel eens uit bed valt. Daarnaast kan er uiteraard altijd gebruik gemaakt worden van een bedhek om dit helemaal te voorkomen.

De werking van een hoog laag bed

Wanneer je voor een echt goed hoog laag bed kiest, kies je een bed van Bedder. Deze bedden zijn elektrisch in hoogte verstelbaar met een afstandsbediening. Het maakt het verstellen van het bed dan ook ontzettend gemakkelijk. Het in en uit bed stappen wordt prettig en makkelijk. Daarnaast wordt de matras op maat gemaakt. Dit wil zeggen dat er gekeken wordt naar de behoeften van je lichaam en natuurlijk naar jouw wensen. De nachtrust zal hierdoor bevorderd worden. Wanneer je het bed wat hoger wilt plaatsen is dit ook in een handomdraai gebeurt en er is zelfs nog de optie tot een verrijdbaar bed. Fijn toch?

Dan nog even dit:

Bij Bedder zijn de bedden geheel naar wens samen te stellen. Zo kan je uit verschillende afmetingen kiezen, maar zijn er ook opties die toegevoegd kunnen worden zoals:

  • Borstwering
  • Papegaai
  • Luxe uitvoering
  • Een bedhek
  • Elektrisch verstelbaar met afstandsbediening
  • Verrijdbaar
  • Deelbaar

Een vergoeding vanuit de zorgverzekering voor een hoog laag bed

Wanneer je een bed bij Bedder koopt, zijn dit allemaal gecertificeerde zorgbedden. Deze zorgbedden zijn zorghulpmiddelen die (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van een aanvullende verzekering en de verzekeraar kan er meer vergoed worden. Check dit bij je verzekeraar.