Afvallen rond je buik met koolhydraatarme recepten

Niet alleen tijdens de goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar, maar ook in de andere delen van het jaar zijn veel Nederlanders bezig met hun gewicht. De wens om af te vallen is bij veel mensen groot. Er zijn verschillende manieren om af te vallen. Sporten en veel bewegen is er daar één van. Echter, zonder dat te combineren met een gezond eetpatroon is afvallen erg lastig. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor koolhydraatarme recepten om sneller af te vallen. Koolhydraten zijn onmisbaar voor het menselijk lichaam, maar te veel koolhydraten kunnen er voor zorgen dat je moeilijk op gewicht kunt blijven. Gelukkig zijn er veel koolhydraatarme recepten te vinden die dus weinig koolhydraten bevatten en bovendien erg lekker zijn. Wij zetten een aantal koolhydraatarme maaltijden voor je op een rij.

Koolhydraatarm ontbijt

Het ontbijt wordt ook wel eens de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Het is dan ook erg belangrijk dat je ‘s ochtends goed eet, en dat je ook op de koolhydraten let. Een voorbeeld van een koolhydraatarm ontbijt is een combinatie van havermout en amandelmelk. Je kunt wat extra smaak toevoegen door het te combineren met een handjevol blauwe bessen. Een perfect begin van de dag!

Koolhydraatarme lunch

Ook de lunch is elke dag erg belangrijk. Een gezonde basis voor een goed tweede deel van de dag. Denk hierbij aan een heerlijke salade. Een combinatie van sla, avocado, tomaat en komkommer is niet alleen heel gezond, het is bovendien erg koolhydraatarm en heel smaakvol. Om de salade een extra bite te geven kun je er een paar gram aan pijnboompitjes aan toevoegen.

Avondeten met weinig koolhydraten

In het begin van de avond is het tijd voor het avondeten, en ook hierbij zijn er veel verschillende koolhydraatarme mogelijkheden. Wij kiezen voor lekkere groenten in de vorm van gestoomde broccoli, in combinatie met een portie gegrilde gamba’s. Je kunt ook kiezen voor een heerlijk stukje vlees, zoals een tartaar.

Op deze manier heb je zowel bij het ontbijt als bij de lunch en het avondeten een combinatie van heerlijke producten die relatief koolhydraatarm zijn. Gelukkig kun je veel variëren en heb je de mogelijkheid om elke avond een ander heerlijk gerecht op tafel te zetten. Het helpt je bij een gezondere levensstijl, maar ook als je snel wil afvallen. Afvallen rond buik en billen is niet gemakkelijk, maar met deze heerlijke gerechten gaat het sneller dan je denkt. Online zijn er verschillende websites te vinden waar je verschillende makkelijke gerechten kunt vinden die passen in een koolhydraatarm dieet.