5 redenen om een personal trainer in te schakelen

De keuze uit sportscholen, personal trainers en sportabonnementen is tegenwoordig reuze. Echter is het belangrijk om te weten op welke manier je moet trainen en welke voeding voor resultaten zorgt. Op internet is er gelukkig enorm veel informatie over training en voeding te vinden, maar de kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het nadeel van internet is dat iedereen er content op kan zetten, waardoor niet alle informatie wetenschappelijk onderbouwd is. In dit artikel geven we vijf redenen waarom je voor een personal trainer zou moeten kiezen.

1. Persoonlijke begeleiding

Er is niets fijner dan één op één begeleiding voor het behalen van je doelen. De beste stok achter de deur om je aan je training- en voedingsschema te houden is natuurlijk een personal trainer waarmee je afspraken hebt gemaakt. Door een personal trainer in te schakelen is de kans groter dat je het volhoudt.

2. Duidelijke doelstelling

Een personal trainer helpt je bij het stellen van een haalbaar en realistisch doel. Door de persoonlijke begeleiding en het stellen van een haalbare doelstelling is de kans groter dat je bereikt wat je wilt bereiken met trainen.

3. Voorkom blessures

Wanneer je besluit om te beginnen met trainen en (meer) gaat bewegen, vergroot je ook de kans op vervelende blessures. Zeker als je onervaren bent, dan is het risico op blessures door verkeerd bewegen erg groot. Een personal trainer helpt je met een warming-up, juist uitvoeren van de oefeningen en cooling down.

4. Voedingsschema op maat

Voor resultaat is er meer nodig dan het juist afwerken van een trainingsschema. Je lichaam heeft namelijk de juiste voedingsstoffen nodig voor het behalen van je doelstellingen. Of je nou wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of fit wilt worden: de juiste voeding is ontzettend belangrijk.

5. Juiste training

Elke keer in de sportschool dezelfde oefeningen met dezelfde gewichten uitvoeren is niet alleen een beetje saai, maar ook niet het meest effectief. Een personal trainer stelt een trainingsschema op met variatie aan oefeningen om sterker te worden. Zodat je spieren op de juiste manier geprikkeld worden.

Zoek je een personal trainer in de omgeving van Tilburg? Vraag eens naar de mogelijkheden bij Prime PT voor personal training op maat.