3 tips om weer in shape te komen op een gezonde manier

We willen allemaal in shape zijn én blijven, maar toch lukt het ons niet altijd. De verleiding van een avondje bankhangen met een zak chips op schoot is nou eenmaal groter dan een avondje doorbrengen in de sportschool. Het is tijd om hier verandering in te brengen. Wij geven 3 tips om weer in shape te komen op een gezonde manier die wél aanhoudt. 

1.Doelen stellen

Een gezonde levensstijl begint met het stellen van doelen. Wat betekent in shape komen voor jou: Een paar kilo afvallen? Spiermassa opbouwen? Of je gewoon fitter voelen? Het is belangrijk dat je dit voor jezelf duidelijk hebt, en hier een doel aankoppelt. We snappen dat een groot doel overweldigend kan zijn, daarom raden we aan om dit doel op te breken in kleinere subdoelen. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil komend jaar 12 kilo afvallen, dit ga ik bereiken door elke maand 1 kilo kwijt te raken’. Wist je dat je met behulp van personal training Dordrecht, de kans op slagen vergroot?

Wat jouw gezondheidsdoel ook is, schrijf dit op en hang dit ergens op een plek in huis waar je elke dag voorbij komt. Het liefst in combinatie met een motiverende foto van het eindresultaat. Dit zal je herinneren waarom je het doet.

2.Beweging

In shape komen en sporten gaan meestal hand in hand, echter kan het als niet-sporter lastig zijn om een sport routine op te bouwen. Gelukkig zit er nog iets tussen niet-sporten en wel-sporten, namelijk beweging. Een aantal laagdrempelige manieren van beweging zijn wandelen, fietsen en zwemmen. Vanuit deze vormen van beweging kun je langzaam uitbouwen naar intensievere sporten. Maar hoe zorg je er nou voor dat je ook daadwerkelijk die sportschoenen aantrekt? Door samen met anderen te gaan! Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten bij de lokale hardloopvereniging of voetbalclub. Sport je liever zonder al te veel mensen om je heen, maar wil je toch een zetje in de rug? Dan kun je bijvoorbeeld bij een personal trainer in Dordrecht aan de slag gaan.

3.Voedingspatroon

Tot slot is een gezond voedingspatroon ontzettend belangrijk wanneer je in shape wilt komen. Verbied jezelf nou niet meteen om frisdrank, alcohol, koek en snoep, chips etc. te consumeren. Het heeft totaal geen zin om van alles naar ineens niks te gaan, dat houdt geen mens vol. Net als bij de eerste tip, is het slim om grotere doelen stapje voor stapje aan te pakken. Begin bijvoorbeeld eens met het eten van één stuk fruit per dag, of maak met jezelf dat afspraak dat je alleen chips eet in het weekend. Het is echt niet erg om af en toe een cheatday in te lassen, zolang je je op de lange termijn maar wel aan een gezond voedingspatroon houdt.